США підвищують плату за візу для студентів на 15%

Державний департамент США оголосив про підвищення зборів за обробку візових заяв для низки категорій неімміграційних віз, у тому числі для студентів.
 
Підвищення торкнеться гостьових віз, виданих для ділових чи туристичних цілей, та інших категорій, таких як студентські візи та візи для відвідувачів за обміном, ціна яких зросте на 15 відсотків, зі 160 до 185 доларів, повідомляє Erudera.com.
 
У прес-релізі, опублікованому 28 березня, Департамент заявив, що ці підвищення були оголошені у Федеральному реєстрі наприкінці березня та набудуть чинності 30 травня 2023 року.
 
«Державний департамент прагне сприяти законним подорожам до Сполучених Штатів як для іммігрантів, так і для неіммігрантів», — йдеться в прес-релізі.
 
Крім того, плата для тимчасових працівників зросте майже на вісім відсотків, зі 190 доларів США до 205 доларів США, тоді як плата за договірних трейдерів, договірних інвесторів та претендентів на угоду за спеціалізацією більше не платитиме 205 доларів США, а загалом 315 доларів США.
 
Департамент заявив, що робочі та туристичні візи є невід’ємною частиною зовнішньої політики президента США Джо Байдена, підкреслюючи важливу роль міжнародних подорожей для економіки США.
 
Раніше минулого місяця влада заявила, що студентам буде дозволено подавати документи на студентські візи F і M за один рік. Раніше іноземним студентам дозволялося подавати заявки на візу лише за 120 днів до початку навчання в американському закладі.
 
Водночас Служба громадянства та імміграції США (USCIS) минулого місяця оголосила про полегшення обробки онлайн-форм для деяких студентів F-1.
 
Розширення преміум-обробки, як стверджується, стосується студентів, зацікавлених у факультативному практичному навчанні (OPT) і студентів з візами F-1, які бажають продовжити OPT у сфері науки, технологій, інженерії та математики (STEM) і мають заявку на отримання дозволу на працевлаштування. (Форми I-765), які використовуються для подачі заявки на дозвіл працевлаштування в США.
 
У заяві, опублікованій 6 березня, директор USCIS Ур М. Джадду сказав, що доступність преміум-обробки для кількох заявників на студентську візу не тільки полегшить обробку онлайн-форм, але й спростить імміграційний досвід для багатьох іноземних студентів.
 
«Постійне розширення онлайн-подання документів є пріоритетом для USCIS, оскільки ми продовжуємо створювати операційну ефективність і розширювати доступ до імміграційної системи для зацікавлених сторін, заявників, заявників, запитувачів і тих, кого ми обслуговуємо», — сказав директор USCIS.
 
США є найпопулярнішим вибором для студентів, які бажають здобути освіту за кордоном. У 2021/22 навчальному році країна оговталася від днів пандемії, зафіксувавши незначне збільшення кількості іноземних студентів майже на чотири відсотки.
 
 
джерело: Taiga | Dreamstime.com
Усi Статтi