Віртуальна реальність виводить онлайн вивчення іноземної мови на новий рівень

Віртуальна реальність виводить онлайн вивчення іноземної мови на новий рівень
  • Унікальна нова програмна платформа привносить віртуальну реальність у сектор "Вивчення іноземної мови".

  • Віртуальна Реальність занурює студентів у реалістичні умови, де вони взаємодіють з іншими учасниками, як і в реальному житті. Це виявилося потужним інструментом для підвищення мотивації та формування довіри тих, хто вивчає мову, незалежно від того, проводяться заняття особисто або в Інтернеті.

Ви коли-небудь пробували віртуальну реальність? Знаєте, де ви надягаєте гарнітуру та потрапляєте у тривимірний світ, щоб взаємодіяти із ситуаціями, налаштуваннями та іншими учасниками?

VR (Virtual Reality) відірвалася від свого ігрового минулого і зараз знаходить широкий спектр застосувань у низці галузей. Деякі з найбільш вражаючих прикладів реалізуються в освіті, де, як було показано, віртуальна реальність підвищує впевненість учнів та пришвидшує набуття знань.

І тому, мабуть, не дивно, що VR зараз прийшла і до вивчення мови. 

Immerse - це унікальна програмна платформа віртуальної реальності для синхронного навчання та навчання в секторі ELT. Це, як висловлюється Крістіан Роу, "Новий засіб для мовної освіти".

VR також є справжнім гібридом особистого та онлайн-навчання, оскільки дозволяє студентам та викладачам взаємодіяти один з одним у цифровому просторі. Як у традиційному класі, так і в Інтернеті, студентів можуть попросити уявити себе в кафе чи зробити вигляд, що вони змагаються в дебатах. Але в середовищі віртуальної реальності вони можуть насправді взаємодіяти в кафе - хоча і цифровому - або насправді брати участь у дебатах у повністю захоплюючій тривимірній дискусійній камері. І вони можуть мати такий досвід незалежно від того, як в іншому випадку проводиться їхній клас.

У цьому сенсі VR може поєднуватися з будь-яким мовним класом, особливо коли фокус переходить до практики розмовної мови.

 «Життя викладача ELT стало надзвичайно складним, - каже керівник відділу ефективності та навчання Сара Давіла. «Вчителі переходять від особистих занять до Інтернету або навіть ведуть гібридні заняття, де деякі студенти навчаються очно в класі, а деякі - віддалено. Наша робота полягає в тому, щоб допомогти їм легше виконувати свою роботу, надаючи значні можливості для практики студентам, а також створюючи простір для вчителів для кращого спостереження та оцінки своїх учнів ».

Віртуальна Реальність занурює студентів у реалістичні умови, де вони взаємодіють з іншими учасниками, як і в реальному житті. Це виявилося потужним інструментом для підвищення мотивації дорослих учнів та залучення молодших школярів. І цей наголос на розвитку спілкування та впевненості є вирішальним фактором у розвитку учнів. «Зараз занадто багато часу витрачається на презентацію [викладача], а занадто мало часу на комунікативні роботи у групах та парах через проблеми та обмеження, що існують у звичайних додатках для відеоконференцій, - додає пані Давіла.

Цього року Immerse надає додаткові можливості вчителям за допомогою нещодавно запущеного Planning Hub - редактора плану уроків, який дозволяє викладачам налаштовувати текст та інтерактивні об’єкти у просторі віртуальної реальності натисканням кнопки на своєму настільному комп’ютері. "Наша мета - надати викладачам, дизайнерам навчальних закладів та нетехнічним працівникам можливість легко створювати нові освітні засоби", - сказав Джейкоб Фунарі, директор з питань продуктів. "Функція" Центр планування "дозволяє викладачам реалізовувати свої навчальні програми у віртуальній реальності для своїх учнів".    

Все це відбувається, оскільки деякі перешкоди, які уповільнювали розвиток застовання VR, відпадають. Нові (і набагато доступніші) гарнітури, зокрема Oculus Quest 2 (299 доларів США), були придбані мільйонами людей у ​​всьому світі лише за короткий проміжок часу з моменту випуску, а Immerse підтримує своїх клієнтських шкіл високоефективні навчальні семінари, які можуть за кілька годин запустити та запустити нових вчителів та розробників навчальних програм у настільному додатку. "Ми не використовуємо технічний інструмент загального призначення, а намагаємося використовувати інстумент для вивчення мови", - додає пан Роу. "Це платформа, створена для вчителів вчителями".

За матеріалами ICEF Monitor

 

 

 

Усi Статтi