Зв'язок між знанням англійської мови та кар'єрним успіхом

Компанія Pearson опитала понад 5 000 носіїв англійської як другої або додаткової мови з різних країн. У всіх країнах вибірки переважна більшість респондентів (80%) вважають, що володіння англійською мовою безпосередньо пов'язане з потенціалом доходу, і очікують, що високі знання англійської мови призведуть до збільшення зарплати на 80%.

Ці очікування частково підтверджуються задоволеністю кар'єрою, про яку повідомляють учасники опитування. Пірсон пояснює: "Ті, хто володіє англійською мовою на найвищому рівні, більш задоволені своїм доходом і роботою. Згідно з дослідженням, три чверті (75%) людей з високим рівнем володіння англійською мовою задоволені своїм доходом, у порівнянні з менш ніж половиною (47%) людей з початковим рівнем володіння англійською мовою. Майже 9 з 10 (88%) просунутих мовців задоволені своєю роботою, але серед початківців цей показник знижується до менш ніж двох третин (64%)".

Респонденти також чітко переконані, що вивчення англійської мови відкриє їм двері до нових і кращих кар'єрних можливостей. Трохи більше половини (51%) сказали, що вивчення англійської мови відкриє їм доступ до широкого спектру кар'єрних можливостей, тоді як двоє з п'яти (40%) зазначили, що кращі навички англійської допоможуть їм швидше просуватися в обраній сфері.

Дефіцит впевненості: Лише близько чверті учасників інтерв'ю сказали, що відчувають впевненість у своїх знаннях англійської мови у всіх чотирьох сферах (читання, аудіювання, говоріння, письмо) на робочому місці - і це при тому, що 85% сказали, що вважають англійську мову критично важливою для своєї роботи, а 60% сказали, що використовують англійську щотижня. Пірсон додає: "Майже три чверті (72%) сказали, що їхня робота була б легшою, якби вони краще знали англійську, і лише чверть (27%) респондентів відчули, що вони можуть повністю виразити себе, використовуючи мову для виконання своєї роботи".

Майже дев'ять з десяти респондентів (88%) вважають, що їхні роботодавці повинні запропонувати додаткове навчання з англійської мови (але лише третина повідомила про будь-яке навчання за підтримки роботодавця). Загалом, більше половини (54%) вважають, що вони не отримали достатньої підготовки з англійської мови. Така ж частка (56%) повідомила, що проблемою було те, що їхнє попереднє навчання англійської мови найчастіше наголошувало на граматиці та словниковому запасі, а не на використанні англійської мови в повсякденних ситуаціях. Близько половини респондентів також висловили занепокоєння тим, що не мали достатньо можливостей практикувати англійську поза межами класу.

джерело: monitor.icef.com

 

 

Усi Новини