Статтi

Мамо, тато, я хочу бути promt інженером!

11.04.2023

З розповсюдженням генеративних додатків AI ( Artificial Intelligence - штучний інтелект), таких як ChatGPT, відкривається нові  кар’єрні можливості: prompt інженерія, мистецтво (а не наука) створення ефективних інструкцій для моделей AI.

 

Докладно
США підвищують плату за візу для студентів на 15%

06.04.2023

Державний департамент США оголосив про підвищення зборів за обробку візових заяв для низки категорій неімміграційних віз, у тому числі для студентів.

Підвищення торкнеться гостьових віз, виданих для ділових чи туристичних цілей, та інших категорій, таких як студентські візи та візи для відвідувачів за обміном, ціна яких зросте на 15 відсотків, зі 160 до 185 доларів, повідомляє Erudera.com.

 

Докладно
Подача документів до закордонного університету: на що звернути увагу

12.02.2023

Можливість подати заявку та навчатися в університеті в будь-якій точці світу є захоплюючою. Проблема для більшості студентів полягає в тому, щоб знати, з чого почати, обираючи університет за межами своєї країни. Тільки в США налічується понад 4000 університетів, тому важливо розуміти різні системи та те, що ці закордонні університети вимагають від абітурієнтів.

 

Докладно
Як іноземним студентам отримати грін-карту?

05.02.2023

Як іноземні студенти приїжджають до Сполучених Штатів і отримують грін-карти? 

Це непросто, але реально. Найпопулярніший спосіб, можна візуально зобразити такою формулою: F-1 студентська віза -> Додаткове практичне навчання (OPT) через дозвіл на працевлаштування післядипломної освіти -> робоча віза H1B -> Трудова довідка та спонсорство роботодавця I-140 для отримання грін-карти. Пояснимо цю формулу.

 

Докладно
Порівння витрат на здобуття вищої освіти, в залежності від країни та напрямку навчання

19.01.2023

Основні моменти:

  • Порівнювати витрати на навчання в залежності від напрямку навчання та країни може бути складно
  • Проте низка останніх підсумків надає деякі корисні показники відносно витрат для іноземних студентів

 

Докладно