10 шляхів до багатого життя

Не знаєте, як розбагатіти?

Є всього 10 шляхів до багатого життя!

Якщо ви, звичайно, не успадкували багатство.

Якщо для вас дійсно важливо стати багатим, вам доведеться скористатися одним із цих 10 варіантів:

  1. Почати свій бізнес
  2. Приєднатися до швидкозростаючої компанії
  3. Стати фахівцем
  4. Зайняти керівну посаду у великій або високоприбутковій компанії
  5. Скромний і повільний шлях до багатства
  6. Потрапити у фінансову індустрію або стати інвестором
  7. Почати з торгівлі нерухомістю
  8. Стати знаменитим
  9. Піти шляхом «зламаного морального компаса»
  10. Розраховувати на удачу

Тепер давайте розглянемо кожен із цих варіантів.

Один із найпоширеніших способів стати дуже багатим:

1. РОЗПОЧНИ СВІЙ БІЗНЕС

Переважна більшість багатих людей - підприємці. Існує дуже обмежена кількість робочих місць, які можуть допомогти вам розбагатіти, але кожен може почати свій бізнес.

Не багато підприємств досягають успіху, але за капіталізму володіння акціями успішних компаній - це те, що створює і рухає багатством. Власність і прибуток - ось головні складові капіталізму. І найкращий спосіб володіти великою часткою успішного бізнесу - це почати його.

Проблема в тому, що більшість підприємств зазнають краху в перші п'ять років. Лише деякі підприємства досить успішні, щоб приносити засновникам достатньо грошей для гідного життя. Ще менша кількість з них досягають швидкого зростання і приносять засновникам реальне багатство.

Компанії, які збагачують засновників, - це зазвичай компанії з підривними інноваціями або з новою бізнес-моделлю, яка наново винаходить або оновлює наявні галузі. І коли ці підприємства стають публічними (IPO), продаються або виплачують дивіденди, вони роблять засновників дійсно багатими.

Коли справа доходить до відкриття бізнесу, є три важливі чинники, які визначають його потенціал. Інноваційна ідея, команда керівників і ринки. Ринки мають особливо великий вплив, тому що тільки підприємства, що працюють на великих ринках, переважно у швидкозростаючих галузях, можуть стати великими і прибутковими. Ви ніколи не повинні забувати, що ринки завжди виграють.

Люди, які розбагатіли, володіючи бізнесом, зазвичай працюють у галузях, які впливають на великі маси людей (ІТ, телекомунікації, нафту тощо). Це продукти, які ми використовуємо в нашому житті щодня.

Особлива галузь бізнесу, про яку варто згадати, - це онлайн-бізнес. Сьогодні у вас є можливість залучити мільйони клієнтів із домашнього офісу.

Нічого подібного ніколи не було в історії людства, і тому багато індивідуальних підприємців стають багатими. Якщо ви зацікавлені у відкритті власного бізнесу, припиніть читати цю статтю і натомість прочитайте повний посібник з ощадливого запуску. 

Одна з найкращих кар'єрних можливостей 10-20 років тому:

2. ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО ШВИДКОЗРОСТАЮЧОЇ КОМПАНІЇ

Створити успішну нову компанію надзвичайно складно , і лише деякі люди володіють енергією, рішучістю, витривалістю, творчістю, навичками роботи з людьми, початковим капіталом та іншими ресурсами, необхідними для відкриття бізнесу. Наступний варіант розбагатіти - приєднатися до швидкозростаючої компанії.

У молодій швидкозростаючій компанії зазвичай існує план опціонів на акції, і ви можете дуже швидко просунутися по службі, якщо ваші цінності та навички (цінність, яку ви надаєте) відповідають стратегії компанії. Коли стартап продається, це може збагатити багатьох людей, включно зі співробітниками, які не входять до компетенції засновників.

Коли компанії швидко зростають і мають великий вплив, кар'єра сама про себе подбає. Якщо вам пропонують місце на ракетному кораблі, не питайте, яке місце. Просто продовжуйте. - Шеріл Сендберг.

Робота в швидкозростаючій компанії, ймовірно, є одним із найпривабливіших варіантів, якщо ви амбітна людина, що володіє хорошими навичками і правильним ставленням.

Єдина проблема, звичайно ж, - знайти відповідну компанію. Зі статистичного погляду, ваша компанія, ймовірно, зазнає невдачі (я сподіваюся, що ні, якщо ви її почнете), у вас лише трохи вищі шанси приєднатися до компанії на ранньому етапі, яка стане ультра-успішною.

Загалом, потрібно знайти компанії, які не займаються «насінням», а компанії, які вже знайшли свою продукцію на ринку.

Спосіб розбагатіти - це отримати інформацію про одну обрану галузь, вивчити галузеві правила і вже успішні компанії, прочитати прогнози і звіти, почати співпрацю з акселераторами, розробити правильний набір навичок, який цінується стартапами, і так далі.

Лише деяким пощастило опинитися в потрібному місці в потрібний час, але, можливо, ви зможете стратегічно позиціонувати себе в правильній стартап-компанії. Використовуйте свої аналітичні навички або запитайте себе - яка компанія наразі зростає найшвидше у вашому середовищі та як ви можете до них приєднатися?

3. СТАНЬТЕ ФАХІВЦЕМ

Капіталізм - це попит і пропозиція. Якщо ви розвинете набір навичок, який користується найбільшим попитом і дефіцитом, ви можете отримувати хороші гроші. Дуже хороші.

Якщо ви станете фахівцем, що володіє рідкісною, але дуже цінною навичкою, з часом можна розбагатіти. Можливо, не так швидко, як при створенні власної компанії, але ваші шанси на накопичення багатства, безумовно, набагато вищі через нижчий відсоток невдач.

Крім попиту і пропозиції на ринку, ви також повинні враховувати середню зарплату за професією, щоб розрахувати, як швидко ви можете розбагатіти. Логічно, що більш інтелектуально вимоглива робота з вищою відповідальністю оплачується краще.

У більшості випадків для виконання спеціалізованої роботи вам необхідна формальна освіта. Зазвичай справді хороша (бувають винятки, наприклад, програмісти та креативні директори).

Приклади фахівців: лікарі, ІТ-фахівці, юристи, фармацевти, фахівці з аналізу даних, креативні директори, дантисти, психіатри, продавці тощо. Д. Диспетчери і пілоти теж можуть отримувати хорошу зарплату, але прогноз попиту на майбутнє негативний. Ви повинні пам'ятати про попит, пропозицію і середню заробітну плату.

На жаль, коли справа доходить до фахівця (або підприємця, або відомої людини, як ми побачимо пізніше), з боку пропозиції на ринку немає нормального розподілу. Не знаю чому, але гроші, як правило, концентруються в руках небагатьох.

Зазвичай дуже невеликий відсоток (1-4%) постачальників (фахівців, постачальників послуг або робітників) отримують дуже добре оплачувану роботу. Достатньо, щоб бути багатим. Їх зазвичай вважають «рок-зірками» своєї професії, вони надзвичайно талановиті та затребувані.

Потім є близько 16-20% постачальників послуг, які отримують зарплату вище середнього і мають фінансове благополуччя. Вони можуть жити красивим і комфортним життям, але їм важко розбагатіти, якщо вони не дуже вміють поводитися з грошима.

Остання категорія - це переважна більшість постачальників послуг, які отримують середню зарплату або навіть менше. Наскільки вони забезпечені, залежить від середньої зарплати.

Таким чином, незалежно від того, який шлях до багатства ви оберете, ви маєте стати рок-зіркою в тому, що ви робите, щоб розбагатіти. Ви маєте досягти успіху у своїй роботі і становити особливу цінність для ринків. Якщо ви робите щось, що приносить користь людям, гроші, як правило, концентруються у ваших руках.

Гроші мають тенденцію текти від тих, хто не вміє щось робити, до тих, хто це робить.

Продовжуємо: 

4. ОБІЙНЯТИ КЕРІВНУ ПОСАДУ У ВЕЛИКІЙ АБО ВИСОКОПРИБУТКОВІЙ КОМПАНІЇ.

Керувати людьми й організаціями складно. Ось чому менеджерам зазвичай дуже добре платять, особливо у високоприбуткових компаніях. Крім підприємництва та вузькоспеціалізованої інтелектуальної роботи, менеджмент - один із найчастіших способів розбагатіти.

Хоча є кілька проблем з отриманням хорошої управлінської посади. Зазвичай, щоб піднятися до вищого керівництва, потрібні роки.

У більшості менеджерів великих компаній сиве волосся. Приєднання до стартапу, що швидко зростає, може прискорити цей процес, тому зазвичай це більш привабливий варіант.

Друга проблема полягає в тому, що за хороші управлінські посади важко конкурувати, і що вище ви перебуваєте в рейтингу, то більше в гру вступає політика.

Це означає, що важко піднятися нагору, якщо ваші політичні навички - відстій. Але стати менеджером - один зі способів розбагатіти.

5. СКРОМНИЙ І ПОВІЛЬНИЙ ШЛЯХ ДО БАГАТСТВА

У фінансовій індустрії кажуть, що є тільки одне диво більше, ніж любов. Це капіталізація відсотків. Капіталізація відсотків - це вигода на вигоді.

У результаті капіталізації відсотків можливе експоненціальне зростання вашого багатства. Ідея звучить дуже красиво, але реалізувати її вкрай складно.

Ви повинні почати інвестувати якомога швидше. Час - важливий фактор експоненціального зростання.

Щомісяця потрібно відкладати частину зарплати, з мінімальними винятками або без них.

Усе, що ви економите, включно з відсотками, необхідно реінвестувати.

Ви повинні отримувати пристойний річний урожай, що може бути важко робити роками поспіль.

Ваш інвестиційний період не повинен закінчуватися негативним економічним циклом.

У реалістичному сценарії ви можете почати заощаджувати гроші у віці 30 років. Це дає вам 30 років до пенсії. Середня річна прибутковість, яку ви реально можете досягти, становить близько 6%. Щоб мати мільйон за цих припущень, вам потрібно відкладати 1000 доларів щомісяця, щоб мати мільйон доларів на пенсії. Цікаво, що якщо ви почнете відкладати на 5 років раніше, вам потрібно відкладати лише 700 доларів на місяць. Скільки ви маєте відкладати щомісяця, якщо хочете вийти на пенсію в 65 років з 1 млн доларів.

На жаль, я не знаю багатьох, хто пішов би цим маршрутом. Потрібен дійсно сильний і дисциплінований характер. Ви також повинні стати фінансово грамотними і добре розуміти, куди вкладаєте гроші. Не секрет, що вас можуть швидко обдурити сумнівні фінансові консультанти.

Дуже цінними фінансовими навичками в цьому випадку, а також загалом, коли справа доходить до грошей, є:

Збільште свій потенціал заробітку: по-перше, ви хочете максимізувати свій потенціал заробітку, розвиваючи нові затребувані навички, правильно ведучи переговори, орієнтуючись на правильні ринки тощо. Д. Що більше ви заробляєте, то більше ви можете заощадити, якщо триматимете свої витрати під контролем.

Зберігайте щонайменше 10% свого доходу: деякі люди кажуть, що якщо ви не можете заощадити гроші, насіння багатства немає у вас. Ймовірно, одна з найкращих життєвих навичок - це заощаджувати гроші, тому що так легко витратити 100 доларів і так складно їх заробити. Як показують розрахунки, якщо ви хочете стати мільйонером, вам доведеться економити набагато більше 100 доларів на місяць. Ймовірно, 30% або більше вашого доходу за роки.

Станьте фінансово грамотним: перш ніж почати інвестувати, ви повинні фінансово навчити себе. Фінансова індустрія хоче продавати вам тисячі різних продуктів, на яких вони в кінцевому підсумку заробляють гроші, а не ви. Якщо ви не розумієте 1000%, у який продукт ви вкладаєте свої гроші, ви, ймовірно, втратите їх. Отже, якщо ви хочете розбагатіти, ви маєте добре розбиратися у фінансових продуктах, податках, юридичних аспектах та інших інвестиційних питаннях.

Розумно вкладайте свої заощадження: ви повністю контролюєте свої витрати, принаймні, якщо ви можете контролювати свої емоції та уникати дурних покупок. Коли справа доходить до інвестицій, все інакше. Ви не можете вплинути на багато факторів, від ринкових тенденцій до інших учасників. Ось чому найчастіший шлях переходу від багатого до бідного - це не щедрі витрати (крім переможців лотереї), а погані інвестиції. Вкладення грошей у пайовий інвестиційний фонд - це дуже далеко від розумного інвестування. Вам не обов'язково бути інвестором на постійній основі (оскільки у вас є щоденна робота), але ви маєте бути дуже розумні щодо того, кому ви довіряєте керувати своїми грошима. Як ми вже говорили, ви повинні стати фінансово грамотними.

Захистіть себе: врешті-решт, вам також необхідно захистити себе і своє багатство від себе (того, хто робить дурні вчинки зі своїми заощадженнями) та інших. Страхування, юридичні корпорації, ощадні фонди на чорний день, податкові пільги тощо - є багато способів захистити себе і своє багатство. Якщо ви запитуєте, від чого? Від нещасних випадків уряд, ринок, що тане, підступні продавці і навіть від вас самих - ось відповідь.

6. УВІЙДІТЬ У ФІНАНСОВУ ІНДУСТРІЮ АБО СТАНЬТЕ ІНВЕСТОРОМ.

Якщо ми перейдемо до іншого боку столу, один із найшвидших способів розбагатіти - це зайнятися фінансовою індустрією і переконати інших людей довіряти вам в управлінні своїми грошима.

Керуючі фондами, інвестиційні банкіри, брокерські фірми, фірми з управління активами - всі вони мають справу з великими сумами грошей, і, отже, люди, які працюють там, можуть заробити багато грошей.

Коли справа доходить до управління грошима інших людей, існує особливий захист заробітку. Ринки зростають, ринки падають, клієнти заробляють і втрачають гроші, але, як управитель грошима, ви завжди отримуєте плату за управління.

Якщо ви досягнете успіху, ви також отримаєте керрі (поділ прибутку), а якщо ви втратите гроші клієнта, ну, це втрата клієнта. Але менеджмент, як і раніше, отримує плату за управління. Це розумна форма ризику, ви не можете багато втратити, але можете заробити великий прибуток.

Я не хочу бути несправедливим. Якщо ви хочете залишатися в грі з управління капіталом у довгостроковій перспективі, ви обов'язково повинні заробляти гроші для інвесторів. А бути успішним інвестором надзвичайно складно і напружено.

Інвестування - це надзвичайно конкурентна сфера, і для успіху у фінансовій індустрії потрібен дуже сильний характер. Але ви безумовно можете заробити багато грошей, дуже швидко, якщо у вас все добре.

Як і у фінансовій сфері, ви можете стати інвестором самостійно. У мене є кілька друзів, які розбагатіли на денній торгівлі. Один із них навіть як денне хобі.

Зробити це непросто, але багато людей довели, що це можливо. Вам потрібен початковий капітал, ви маєте бути шалено обізнані про ринки та конкретні інвестиції, це вимагає багато щоденних зусиль і сильного терпіння, але це, безумовно, один із найкрасивіших шляхів до багатства.

7. ПОЧНІТЬ ІЗ ТОРГІВЛІ НЕРУХОМІСТЮ.

Коли справа доходить до збагачення, нерухомість - це така ж приваблива галузь, як фінансові послуги. Кожному потрібне місце для життя, і зазвичай будинок - найбільша стаття в житті людей. Середня транзакція становить тисячі доларів. Це також означає можливість заробляти тисячі доларів комісійних з кожного продажу.

У цьому краса нерухомості. І є багато способів взяти участь. Якщо у вас є початкові гроші, ви можете купувати, ремонтувати і продавати будинки як забудовник або стати орендодавцем. Якщо у вас немає початкового капіталу, ви можете стати агентом, приєднатися до фонду нерухомості як менеджер тощо.

Про те, як заробити на нерухомості, написано тисячі якісних книг.

8. СТАНЬТЕ ЗНАМЕНИТИМИ

Ще одна річ, дуже цінна в сучасному суспільстві, - це увага. На щастя, увага соцмереж більше не в полоні кількох великих виробничих будинків. Якщо вам вдасться привернути увагу мільйонів, ви також зможете заробити мільйони.

Кінозірки, спортсмени, переможці реаліті-шоу, музиканти, письменники, зірки YouTube, впливові особи в Instagram та інші відомі люди можуть впливати на мільйони і, отже, заробляти дуже пристойні гроші. Слава, якщо вона досить велика, безумовно, може зробити вас багатим.

Як насправді працюють нагороди (слава, гроші та інше).

Хоча з грою на славу є одна велика проблема. Так само як і гроші, слава дуже вузько сконцентрована. Критично сконцентрована. Дуже мало людей, усього 1-4%, займають більшу частину цього «ринку». З мільйонів людей, які бажають стати зірками, лише деякі дійсно успішні й відомі.

Лише 15-20% заробляють пристойні гроші, це не суперзірки, а тільки місцеві знаменитості, але що цікавіше, решта заробляють нуль! Нуль! Так так. У популярності існує такий самий великий розрив, як і між багатими та бідними у світовому масштабі.

Те ж саме і з блогами. Менше 1% заробляють на цьому справді хороші гроші. Раміт Сетхі, наприклад. Крім того, є люди, які заробляють на цьому пристойне життя. Але переважна більшість блогерів заробляють нуль доларів. Статистика - дуже песимістична, але так і є, якщо ви хочете заробляти гроші славою. Ви маєте потрапити до 10% найкращих, а ще краще - до 1%.

У слави є ще одна проблема. Якщо ви хочете прославитися, найчастіше справа не в якісній роботі. Це більше про те, щоб подобатися людям, і найчастіше це не дуже інтелектуальні та якісні творіння.

9. ШЛЯХ «ЗЛАМАНОГО МОРАЛЬНОГО КОМПАСА»

На жаль, я знаю кількох людей, які розбагатіли в дуже сумнівний спосіб. Шляхом викрадення компаній (перехід від соціалізму до капіталізму у Східній Європі), інтернет-шахрайства, схем Понці, урядової корупції тощо. Д.

Є багато сірих зон, у яких ви можете заробляти гроші не незаконно, але морально вельми сумнівним чином. Я б категорично відмовив вас від заробляння грошей у такий спосіб.

Життя - це набагато більше, ніж просто гроші. Спадщина завжди важливіша за валюту. І світу потрібно більше добра, а не зла. Навіщо переходити на темний бік, якщо ви можете заробляти гроші, створюючи реальні та цінні продукти і послуги, від яких виграєте ви і все суспільство?

Іноді це може бути привабливо, але чи справді воно того варте? Ніхто не поважає лиходіїв. Усі поважають людей, які запроваджують нововведення, старанно працюють, розвивають цінні навички і працюють на благо всього суспільства. Усі поважають саморобних людей із високими моральними принципами. Ілон Маск - чудовий тому приклад.

10. РОЗРАХОВУЙТЕ НА УДАЧУ

І останнє, але не менш важливе: ви можете розраховувати на удачу і розбагатіти. Це не саморобний спосіб, але все ж варто згадати. Ви можете зіграти в лотерею, піти в казино, зробити ставки на спорт або випробувати удачу різними способами.

Але щойно ви ознайомитеся зі статистикою і дізнаєтеся, що ймовірність удару блискавки в сонячний день вища, ніж у виграшу в лотерею, ви швидко розумієте, що інші варіанти набагато привабливіші; крім «зламаного морального компаса».

Цікаво, що я знаю багато людей, які успадкували багатство, але жодної людини, яка розбагатіла, граючи в лотерею або проводячи час у казино. Інвестуйте у свої знання, а не в лотерейний квиток.

ЗАГАЛОМ, ОСЬ ЯК РОЗБАГАТІТИ:

Тепер ви знаєте 10 способів розбагатіти. Ну, власне, 8 способів. Насамкінець слід подумати про те, що всі вісім варіантів збагачення ґрунтуються на досягненні одного або кількох із таких фактів:

Будьте виробником - будьте більше виробником, ніж споживачем. Створіть продукт або послугу, які люди купуватимуть як божевільні. Станьте підприємцем, онлайн-підприємцем або придбайте цінні навички, що користуються великим попитом і дефіцитом.

  • Слідкуйте за грошима - займіться галуззю та установою, де грошей уже багато (або скоро буде). Великі компанії, прибуткові компанії, фінансовий сектор або сектор нерухомості чи великі інвестиційні проєкти.
  • Станьте справді успішними у поводженні з грошима - збільште свій потенціал заробітку, економте як божевільні, інвестуйте з розумом або станьте постійним інвестором самостійно.
  • Привертайте достатньо уваги - з достатньою увагою приходять рекламодавці, а з рекламодавцями приходять гроші. Але слава дістається лише невеликому відсотку людей, інакше слава більше не була б славою.

Стати багатим - це зазвичай проєкт на все життя, який вимагає великих знань, безлічі розумних стратегічних рішень, набору ретельно розроблених компетенцій, залізного самоврядування і деякої удачі. Але це можна зробити, це довели багато хто.

Виберіть один зі способів, почніть читати біографії людей, які створили багатство обраним вами способом, здобудьте освіту і до біса розумно працюйте. І, найголовніше, створіть для себе відповідне середовище, тому що ніхто не може домогтися успіху самотужки, всім нам потрібна допомога.

Тільки не зациклюйтеся на грошах. Гроші, безумовно, важливі, але це лише одна зі сфер життя, про яку ви повинні піклуватися, і ви не хочете позбавляти себе душі, підживлюючи жадібність.

Автор - Блаз Кос 

Безкоштовні керівництва , гроші та багатство

 

Усi Статтi