Групи захисту іммігрантів Квебеку закликають розширити можливості постійного проживання у Канаді

Коаліція організацій з імміграційних прав зібралася у Монреалі цієї суботи, щоб вимагати більш простого і швидкого доступу до постійного робочого статусу у Канаді.

Багато з тих, хто був присутній на демонстрації, є тимчасовими іноземними робітниками, шукачами притулку та іноземними студентами, які хочуть мати постійний статус у Канаді, але вважають, що там занадто багато бюрократії, і вважають цей процес дискримінаційним.

Багато з них працюють у сфері послуг через державні агентства з працевлаштування, і у них немає іншого вибору, окрім як наражатися на ризик, але при цьому вони мають обмежений доступ до державних послуг, включаючи охорону здоров'я.

«Вони працюють в секторах охорони здоров'я, будинках для людей похилого віку, а також на складах, в сфері продуктів харчування та транспорту», ​​- каже Чеолкі Юн, волонтер-організатор Центру іммігрантів.

«Все це вважається важливою роботою під час пандемії, але схоже, що уряд цього не усвідомлює».

Багато з них також працюють за суворими контрактами, які не дозволяють їм знайти іншу роботу, навіть якщо їх звільнили, що стало звичайним явищем під час пандемії. Деякі кажуть, що ці люди відчувають, що ними користуються, і їх просять виконувати роботу, яку не обов'язково робити канадцям.

Евелін Калугай, координатор PINAY Quebec, організації для філіппінських жінок, каже, що у всіх різні історії, але особливо це стосується жінок. Багато з них беруть на себе роботу по догляду, і їх просять взяти на себе кілька сімей, що, за її словами, піддає їх до високого ризику.

«Ми не бачимо, щоб інші канадці працювали в таких умовах», - каже Калугай. «Ми дійсно хотіли б, щоб уряд подивився на деякі з цих агентств з працевлаштування, проаналізував їх і приступило до справи, тому що вони не усвідомлюють, що там відбувається».

Як федеральний, так і провінційний уряд мають певні критерії для отримання статусу постійного робочого місця. Коаліція заявляє, що всі повинні вважатися рівними. Вони просять більшої стандартизації. 

Вони також вимагають більш реалістичних очікувань уряду Квебека щодо володіння французькою мовою, стандартизації приватних агентств з працевлаштування, поліпшення доступу до програм соціальної допомоги та особливої допомоги під час пандемії.

Усi Статтi