ЯК ПІДВИЩИТИ І УТРИМАТИ ОСОБИСТУ МОТИВАЦІЮ

ВИКОРИСТОВУЙТЕ СТРАТЕГІЧНІ НАГОРОДИ, ЩОБ ЗБІЛЬШИТИ СИЛУ ВОЛІ І ВИКОРИСТОВУВАТИ СВОЇ ЗДІБНОСТІ НА УСІ 100%!

 

ЧОМУ МИ ПРАГНЕМО ВИНАГОРОД?

Коли ви переживаете невдачі на роботі - а кожна амбітна людина неминуче з цим стикається - ви схильні втрачати мотивацію. Наприклад, коли новий клієнт зникає в останню хвилину або, коли ви не досягли своїх квартальних цілей. Або коли ваш начальник дає вам неконструктивний зворотній зв'язок по проекту, на розробку якого ви витратили багато тижнів. Ви можете навіть не усвідомлювати, що це впливає на вашу продуктивність, але це так. Може бути, стає трохи складніше вставати вранці. Або у вас може не вистачати сил ходити в спортзал, або зустрічатися з друзями після роботи.

 

КОЛИ Ж МИ ОТРИМУЄМО ПОЗИТИВНІ ВІДГУКИ, МИ СТАЄМО БІЛЬШ МОТИВОВАНИМИ

А коли наша мотивація збільшується, ми працюємо краще. Це цикл, який сам себе доповнює. Якщо ми вважаємо, що винагорода за нашу роботу недостатня, або, якщо ми отримуємо негативний зворотний зв'язок, ми втрачаємо мотивацію. Відсутність мотивації може проявлятися як повільність або нестача енергії. Ми відчуваємо це, тому що наш мозок говорить нам припинити вкладати енергію в те, що нам не допомагає.

Коли ви перебуваєте під впливом цього негативного зворотного зв'язку, вам важко встати з дивану і приступити до роботи. Ви просто хочете сидіти і нічого не робити. Але коли ви починаєте діяти і отримуєте невеликі виграші, ви починаєте відчувати себе менш застряглим. Після досягнення деякого прогресу, ви все ще не на піку своєї продуктивності, так як досі є деяка невпевненість у здатності досягти успіху і отримати результат. Ви відчуваєте певний рівень стресу, але це здоровий стрес, якого достатньо, щоб мотивувати вас продовжувати діяти. Продовжуючи набирати обертів, ви досягаєте стану оптимальної мотивації і продуктивності. 

 

ЯК МИ ВИМІРЮЄМО УСПІХ

За більшістю прийнятих нами рішень стоїть аналіз витрат і вигод. Цей аналіз може бути зроблений свідомо чи несвідомо. Ми порівнюємо очікувані вигоди з очікуваними витратами. У той час як гроші є однією з найбільш очевидних форм вигоди, винагорода може прийти у багатьох формах. Люди також шукають соціального статусу і позитивних відгуків від сверстників. Результати підтверджують ваш аналіз витрат і вигод. Це свідчення, яке дає вам більше впевненості у тому, що ви рухаєтеся у правильному напрямку.

 

МЕТОДИ ПІДВИШЕННЯ МОТИВАЦІЇ

Нижче наведені методи, які ви можете використовувати щоб відновити або підтримати мотивацію у важкі часи. Вони можуть допомогти розірвати цикл негативного зворотнього зв'язку і повернути вас у цикл позитивного.

 

ЗМІНІТЬ СВОЄ МИСЛЕННЯ

Часто почуття невдачі - лише плід уяви. в цих випадках вам фактично не потрібно більше грошей або більше заохочення ваших однолітків. Швидше за все, вам просто потрібно змінити спосіб інтерпретації вашої ситуації і засвоїти уроки, які ви вже отримали.

 

ВСТАНОВІТЬ ДОСЯЖНІ ЦІЛІ

Дослідження виявили, що, коли люди досягають успіху у своїх цілях, у них з'являється більше мотивації продовжувати. Прогресс зменшує витрати і підвищує впевненість у майбутніх перевагах. Досягнення цілі також дає вам впевненість, що ваш аналіз затрати-вигоди був правильним, і ви рухаєтесь правильному напрямку.

 

ПЕРЕОСМИСЛІТЬ ВАЖЛИВІСТЬ НЕМАТЕРІАЛЬНОГО

Згідно досліджень у Прінстоні, гроші можуть зробити вас щасливими, але щастя від грошей відчувають люди з доходом до 75 000 доларів США на рік.

 

ЗМІНІТЬ СВОЄ СПРИЙНЯТТЯ  НЕВДАЧ

Коли у вас щось не виходить, ви втрачаєте мотивацію. Ваш мозок говорить вам припинити інвестування часу і грошей у те, що не приносить успіх. однак невдача також є можливістю навчання. Тепер, коли ви зазнали невдачі, ви знаєте свої слабкі і сильні сторони. Ви можете спробувати щось нове, що з великою ймовірністю принесе успіх.

 

ПОСТАВТЕ НОВЕ ЗАВДАННЯ

Якщо результати, які ви отримуєте, не задовольняють ваші очікування вони можуть вас демотивувати. Тому постарайтеся, наприклад, шукати можливість взяти новий проект на роботі.

 

ЗМІНІТЬ СВОЮ СТРАТЕГІЮ

Якщо ви не задоволені результатами ваших зусиль, подумайте, чому ви не досягли своїх цілей і прийміть рішення, як ви можете змінити або поліпшити ситуацію.

Усi Статтi