Пояснення шкільної системи Великобританії

Ви починаєте школу в 5 років з 1 класу. В 11 років учні переходять із початкової школи до середньої, щоб розпочати 7-й клас (вони мають багато назв, і в деяких районах все ще є гімназії для найбільш академічного навчання, де учні повинні скласти іспит на 11+, щоб вступити).

У 9 класі учні обирають варіанти своїх іспитів GCSE – це дає їм змогу вибрати те, що їм цікаво. Іспити GCSE здаються з кожного предмету, який школярі здають у віці 15–16 років, наприкінці 11 класу, і на цьому етапі можна залишити школу, якщо те, що вони роблять протягом наступних 2 років, включає певну освіту або навчання – вони можуть отримати роботу, яка включає навчання, або піти до коледжу додаткової освіти, щоб пройти якийсь професійний курс.

Ті, хто хоче продовжити навчання, залишаються або йдуть до “Sixth form” коледжу чи коледжу додаткової освіти на 12 і 13 класи. На цьому етапі учні навчаються для іспитів A Level. Здати лише три предмети – це нормально, і високі оцінки з них потрібні для вступу до університету. Учні закінчують школу в 18 років.

Іспити GCSE та A Level — це національні іспити, які складаються екзаменаційною комісією в один і той самий день по всій країні. Вони оцінюються через центральну систему, а не школою, і результати публікуються у серпні.

А Level виходить на високий рівень - повірте, трьох предметів роботи цілком достатньо! - і приведе вас до точки, де університетський ступінь можна отримати за традиційні 3 роки. Американський диплом про середню освіту недостатній для британського університету. Щоб вступити, студентам  знадобляться хороші оцінки Advanced Placement.

Існує п’ять екзаменаційних комісій: EdExcel, OCR і AQA в Англії, WJEC в Уельсі та CCEA в Північній Ірландії. Шотландія не дає GCSE та A Level. Так, іспит на одному рівні з того самого предмету з однієї дошки БУДЕ складатися в той самий день в той самий час, щоб запобігти шахрайству. Іспит іншої комісії з того самого предмету може бути в інший день, але це нормально, оскільки це буде інший екзаменаційний лист, складений ЦІЄЮ комісією.

Тому школи не можуть підтасовувати результати. Те, що буде на екзаменаційному аркуші та оцінювання сценаріїв, повністю залежить від них, тому ми знаємо, що все робиться за тим самим стандартом. Це означає, що протягом двох років курсу GCSE або курсу A Level; вчитель ПОВИНЕН дотримуватися специфікації вибраної ним ради з цього предмету, інакше він викладатиме неправильні речі. Насправді я складав O Level (як тоді було) і A Level;  з двох різних дошок, оскільки це було те, що надавали перевагу для своїх предметів різні вчителі.

Усi Статтi