Рейтинг працевлаштування випускників - QS Graduate Employability Rankings

Хоча багато найкращих університетів світу щороку випускають молодих людей із високими досягненнями, роботодавці часто висловлюють стурбованість тим, що навчальні заклади роблять недостатньо, щоб підготувати своїх студентів до світу кар'єри та праці. Особливо неодноразово згадуються навички soft skills, хоча в деяких галузях, зокрема в інженерії та технологіях, існує помітна «прогалина в навичках».

Враховуючи жорстку конкуренцію за посади випускників у всьому світі, студенти повинні серйозно подумати про те, як їх університет може належним чином підготувати їх до роботи з повною зайнятістю, зв’язавши їх із глобальними роботодавцями та гарантуючи, що вони розвинуть необхідні навички та знання.

Наприклад, кожен другий британський випускник не працює в аспірантурі – припущення про вищу освіту в одному з найавторитетніших університетів світу вже недостатньо для успіху в кар’єрі.

Якщо ви стурбовані перспективами своєї майбутньої кар’єри та цікавитесь, які університети найкраще допоможуть вам досягти успіху, наш наведений нижче рейтинг стане чудовим початком.

Це може допомогти вам зрозуміти, який університет має кращий зв’язок із галуззю. Крім того, студенти мають більше шансів працевлаштуватися. Ми бачимо, що UCD займає вищий рейтинг, ніж TCD, і я з цим цілком згоден. Наприклад, студенти магістратури UCD мають можливість пройти стажування замість того, щоб завершити дисертацію, що, на мою думку, більше допомагає, якщо ви прагнете працевлаштуватися після курсу.

 

Рейтинг QS Graduate Employability Rankings 2022 був опублікований у вересні 2021 року. Топ-10 університетів у рейтингу:

  1. Массачусетський технологічний інститут (MIT)
  2. Стенфордський університет
  3. Каліфорнійський університет, Лос-Анджелес (UCLA)
  4. Гарвардський університет
  5. Каліфорнійський технологічний інститут (Caltech)
  6. Сіднейський університет
  7. Кембриджський університет
  8. Оксфордський університет
  9. Чиказький університет
  10. Токійський університет

Рейтинг базується на п’яти ключових показниках: репутація роботодавця, результати випускників, партнерство з роботодавцями на факультет, зв’язки між роботодавцем і студентом і рівень працевлаштування випускників. На додаток до загального рейтингу, QS Graduate Employability Rankings надає рейтинги за регіонами та предметами. Загалом, QS Graduate Employability Rankings є корисним інструментом для студентів і роботодавців, які зацікавлені в оцінці результатів працевлаштування в університетах з усього світу. Однак важливо зазначити, що рейтинги є лише одним із факторів, який слід враховувати при виборі університету. Студенти також повинні враховувати такі фактори, як якість освіти, наявність ресурсів, місце розташування та відповідність їхнім особистим цілям та інтересам.

 

 

 

Усi Статтi