Сервіс по-королівські або бізнес майбутнього

Чому нам так подобається їздити до Європи? Чому все більше і більше поширеною стає фраза: "Та я краще в Єгипет злітаю, ніж на Чорне море поїду!" Чому кататися на лижах їдуть до Польщі, Словаччини, Австрії; нервують, чи відкриють візу, платять за консульський збір, але все-таки не вибирають українські Карпати - ті ж, здавалося б Карпати, як в Польщі і в Словаччині? 

Є одне чарівне слово - сервіс, який або робить наше життя, наповненим посмішками, теплотою і щастям, або залишає неприємний осад. Це стосується всього, що нас оточує: гаркнув чи на нас водій автобуса за те, що ми увійшли не в ті двері, або мило посміхнувся, кинула нам злобно продавщиця в магазині "двері за собою хто буде закривати", або побажала гарного дня, поклали нам капці в номері готелю - все це той самий "чарівний сервіс", через який нам більше хочеться поїхати у Європу.

Але чи знаємо ми, що той сервіс, який робить наше життя яскравішим, чи не береться з нізвідки! За цим стоїть ціла індустрія, яка називається індустрія гостинності (англ. Hospitality). Це величезна машина, яка працює для того, щоб дарувати людям щастя. Ця індустрія включає в себе готелі, ресторани, торговельні, розважальні комплекси, тематичні парки, організацію концертів, конференцій, спортивних заходів, різного роду змагань, весіль та ін. Свят, транспортні компанії, туристичні фірми та багато-багато іншого. І в першу чергу за всіма цими компаніями-виробниками посмішок, стоять топ-менеджери, які або справляються з управлінням так, що людина хоче ще і ще раз потрапити в це місце, або відштовхують клієнтів.

Тепер з'являється основне питання. Щоб персонал на всіх рівнях міг надавати послуги компанії так, щоб зробити клієнта щасливим, політика і управління компанією має бути вкрай мудрими. Як же навчиться цієї мудрості управління? Як передати нашому підростаючому поколінню майбутніх бізнесменів цей найважливіший навик?

У відповідь на це  питання у середині 20 століття на батьківщині гостинності, в Швейцарії, почали відкриватися інститути готельного менеджменту, які потім переросли в університети бізнесу в сфері гостинності. Так в 1954 році в одній з наймальовничіших частин Швейцарії був відкритий університет Les Roches, а в 1962 році - Glion Institute of Higher Education. Зараз ці університети мають кампуси в Іспанії, Китаї, Великобританії та США, де навчають студентів бізнесу з такою ж  швейцарською якістю і видають такий же цінний швейцарський диплом. Відкриття таких університетів стало відповіддю на питання про те, як же навчить студентів мудро керувати. Це було досягнуто завдяки ряду принципів, закладених в основу навчання.

Поки ти вчишся, зроби спочатку сам все, що будуть робити твої підлеглі, щоб, коли будеш керувати, робити це мудро і гуманно.

Ти особистість для кожного викладача і співробітника університету - перенеси цей принцип і на свою майбутню роботу.

Ти вчишся у викладачів - практиків лідерів індустрії, приділяєш велику увагу стажуванню в найкращих компаніях світу.

 

Всі ці та багато інших принципів готують випускників до управління величезними мережами готелів, ресторанів та іншого. Зумівши навчитися управлінню в індустрії гостинності, де люди особливо чутливі до того "продукту", який їм "продають", будь-яка інша сфера бізнесу буде для випускників Glion і Les Roches однозначно по плечу.

Але найголовніше - це те, що жоден, хто читає цю статтю не зможе сказати: «Я занадто старий або дуже молодий, щоб вчитися мистецтву управління в сфері гостинності». В університетах Glion і Les Roches є програми для студентів з 16 років, в які входить 2 семестри міжнародного стажування, а також для людей, що бажають продовжити своє навчання або навіть перекваліфікуватися всього за 1 рік, що включає в себе 6 місяців стажування в обраній компанії , яка часто пропонує студенту подальше працевлаштування.

Отже, станьте генераторами посмішок, дарителями радості і прекрасного настрою - вакансії в управлінському секторі сфери гостинності зростають з кожним роком все стрімкіше.

Усi Статтi