Якщо ви плануєте вступити до коледжу/університету Великобританії після закінчення High School в США, чи можете ви подати документи напряму до університету?

Головна проблема полягає в тому, що британські університети вимагають вищого рівня підговотовки, тому курс бакалавра триває лише три роки, то ж диплому про середню освіту буде недостатньо, щоб потрапити напряму до університету. Якщо ви поступаєте після US High School потрібні будуть хорошь оцінки з AP, інакше ви навряд чи поступите взагалі.

Тут це працює так: ви складаєте основний сет  шкільних іспитів у 16 ​​років, вони називаються GCSEs, і ви можете залишити школу в цей момент. Або залишитися в школі, або піти до 6th Form College чи College of Further Education, щоб підготуватися і здати екзамени  A Level (що означає GCE Advanced Levels). Зазвичай ви готуєтесь і здаєте лише три, оскільки, повірте мені, вони дуже просунуті, і цього цілком достатньо для того, щоб “загрузитися по повній” на  наступних 2 роки!

 Оскільки кінцевий термін подачі UCAS Application -  це січень випускного класу, то , очевидно, що у вас ще не буде фінального екзаменціного балу. Це норма і ви будете подавати так звані Predicted Grades і Університети будуть розглядати  ваші потенційні A Level.  Вони роблять Conditional Offer  на основі того, які оцінки вони очікують від вас, і якщо ви їх отримаєте, то отримаєте Unconditional Offer і поступите. 

Тож вам потрібно досягти еквівалента A Levels, а це означає виконання AP чи чогось іншого  тако ж рівня ( В наступній статті розкажемо про CLEP)

Наприклад, щоб вступити на програму на якій навчається в Університеті Брістоля один з наших студентів, потрібні  A Level з математики, фізики та ще одного предмета, а в університеті вимагатимуть оцінки A*A*A.

При цьому їх  еквівалентна вимога до AP становить три з:

  • 5 в обчисленні до н.е
  • 5 з фізики С Електрика і магнетизм
  • 5 з фізики С Механіка
  • 5 з хімії, статистики, інформатики, макро- або мікроекономіки

(Так, це один із найкращих британських університетів для цього, тому він вимагає найвищих оцінок.)

На яку спеціальність ви плануєте поступати? Ви повинні вирішити це перед подачею application, оскільки тут немає majors/monors – ви вибираєте course, щоб подати заявку, і робите це з самого початку. Зазвичай документи подаються до п’яти університетів через UCAS. І Якщо ви виберете вивчати, наприклад -  фізику, то саме фізику ви і будете вивчати протягом 3 років – фізика та необхідна математика. Більш нічого.в Британії немає широких ступенів.

 

Усi Статтi