Німеччина дозволила іноземним студентам працювати за 9 місяців до початку навчання та інші зміни

Німеччина дозволила іноземним студентам працювати за 9 місяців до початку навчання та інші зміни 

Нещодавно в Німеччині набула чинності друга частина нового закону про кваліфікованих робітників, яка вводить нові правила, зокрема, дозволяє іноземним студентам зі студентськими візами починати працювати за 9 місяців до початку навчання. 

Уряд прагне залучити кваліфікованих працівників з різних галузей і робить це за допомогою програми видачі міжнародних студентських віз, пом'якшуючи правила. 

Ось деякі з змін, на які слід звернути увагу: 

 

Можливості працевлаштування до початку навчання  

Громадяни країн, які не є членами ЄС, можуть подавати заяви на отримання візи на навчання, що дозволяє перебувати в країні до дев'яти місяців під час підготовки до вступу в університет. Протягом цього періоду абітурієнти можуть пройти мовні курси, зібрати необхідні документи та акліматизуватися в країні. 

Важливо, що потенційні студенти з країн, що розвиваються, тепер можуть працювати до 20 годин на тиждень протягом цих дев'яти місяців, щоб забезпечити себе фінансово.  

Ці зміни принесуть користь іноземним студентам, у тому числі тим, хто ще не розпочав свою кар'єру, та допоможуть їм отримати вигоду від нових правил. 

Нові правила сприяють інтеграції роботи та навчання в Німеччині на всіх етапах вищої освіти, ще до вступу.  

 

Стажування для громадян країн, що не є членами ЄС  

Як і абітурієнти, громадяни третіх країн, зацікавлені в стажуванні в Німеччині, тепер можуть працювати під час пошуку можливостей.  

Їм дозволено перебувати в країні протягом дев'яти місяців за умови, що вони володіють німецькою мовою на рівні B1 і не досягли 35-річного віку. Протягом цього періоду вони можуть працювати неповний робочий день і продовжувати працювати 20 годин на тиждень паралельно з навчанням, як тільки отримають професійну освіту. 

 

Збільшення робочого часу для іноземних студентів 

Згідно з новими правилами, іноземні студенти в Німеччині тепер можуть працювати більше годин, щоб забезпечити себе фінансово.  Дозволений час збільшено з 120 до 140 повних днів протягом календарного року, що еквівалентно 20 годинам на тиждень або 280 половинам робочого дня на календарний рік. 

 

Подовжене перебування після навчання 

Випускникам німецьких університетів тепер дозволено 18-місячне перебування після закінчення навчання для пошуку роботи з можливістю подати заяву на отримання посвідки на постійне проживання після двох років роботи. 

Оскільки ці правила залишаються незмінними, випускники, які прагнуть змінити кар'єру, тепер мають альтернативний візовий шлях через Блакитну карту ЄС або німецьку візу для кваліфікованих працівників. 

Крім того, заявники, які мають диплом або професійну кваліфікацію, визнану Німеччиною, можуть подати заяву, якщо вони мають два роки відповідного досвіду роботи, навіть якщо це не в тій же сфері або галузі, що і їхня кваліфікація. 

Крім того, останнім часом Блакитна карта ЄС стає все більш доступною для фахівців з вищою освітою.

За даними Germany-Visa.org, сфери зайнятості, які дають право на отримання німецької блакитної карти, - це ті, що вимагають наявності університетського диплому. Якщо ви маєте високу кваліфікацію у своїй галузі, то ви маєте право на отримання німецької блакитної карти.

 

джерело: nairametrics.com

 

Усi Новини