Іноземні студенти заснували половину провідних компаній США зі штучного інтелекту: дослідження.

Іноземні студенти заснували половину провідних компаній США зі штучного інтелекту: дослідження.

 

У Сполучених Штатах іноземні студенти в галузях, пов’язаних із STEM, очолюють компанії, які займаються вирішенням реальних проблем за допомогою машинного навчання та штучного інтелекту.

Окрім внеску у soft power країни, іноземні студенти роблять внесок у глобальне економічне зростання, прокладаючи шлях на технологічній сцені. Результати нещодавнього аналізу показують, що майже 50 відсотків провідних американських компаній AI (Artificial Intelligence - штучний інтелект) мали засновника, який колись був іноземним студентом, який навчався в американському закладі.

 

Аналіз також показав, що майже 80 відсотків провідних компаній зі штучного інтелекту в США були засновані або співзасновниками іммігрантів або дітей іммігрантів. Аналіз проводив Національний фонд американської політики.

 

Близько 43 американських компаній, які були включені до рейтингу Forbes AI 50, взяли участь в аналізі Національного фонду американської політики. Forbes AI 50 — це список компаній у США, які роблять вражаючі успіхи в «розробці найбільш перспективних бізнес-додатків штучного інтелекту». Ці компанії відомі не лише своїми багатообіцяючими баченнями – вони також вважаються успішними у постачанні продуктів і послуг, багатих штучним інтелектом, завдяки своїм технічним ресурсам і таланту.

 

Подальші цифри в аналізі NFAP показують, що іноземні студенти складають близько 70 відсотків студентів денної форми навчання у вищих навчальних закладах США в певних галузях, пов’язаних зі AI. Інші цифри NFAP додатково підтверджують значний внесок іноземних студентів у STEM, пов’язану зі штучним інтелектом:

Іноземні студенти з комп’ютерних та інформаційних наук складають близько 71% студентів денної форми навчання

Близько 73 відсотків аспірантів денної форми навчання з електротехніки та комп’ютерної інженерії є іноземними студентами

69 відсотків аспірантів денної форми навчання з прикладної математики навчаються за кордоном, тоді як 65 відсотків з них займаються статистикою.

Аналіз NFAP підкреслює важливі можливості, які відкриваються для іноземних студентів у галузі STEM для навчання та роботи в США, що може сприяти подальшому розвитку штучного інтелекту та високих технологій у США. Наприклад, допомога іноземним студентам отримати легкий доступ до віз H-1B може зіграти важливу роль у розвитку сфери AI в США.

 джерело: msmreporter.com

Усi Новини