Яка країна дозволяє іноземним студентам працювати найбільше годин?

29 квітня Міністерство імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC) оголосило, що незабаром дозволить іноземним студентам працювати за межами кампусу 24 години на тиждень під час занять.

Ця заява була зроблена під час прес-конференції, на якій IRCC офіційно повідомила, що не буде продовжувати тимчасову політику. Тимчасова політика IRCC дозволяла іноземним студентам працювати необмежену кількість годин під час занять і під час запланованих перерв.

Нова політика почне діяти восени 2024 року. Раніше, за межами тимчасової політики, яка була введена в дію в 2022 році, іноземним студентам дозволялося працювати лише 20 годин на тиждень.

Згідно з переглянутою політикою 24 годин на тиждень, іноземні студенти все ще зможуть працювати повний робочий день під час запланованих академічних перерв, таких як літні та зимові канікули або тиждень читання.

Як політика Канади порівнюється з іншими провідними країнами?

Канада залишається на одному рівні з іншими провідними країнами для іноземних студентів з точки зору політики щодо робочого часу. Згідно зі звітом ApplyBoard за січень 2024 року, п'ятірка найкращих країн призначення для іноземних студентів у 2023 році була такою. У цьому розділі статті ми надамо короткий огляд політики кожної країни щодо робочого часу для іноземних студентів.

Сполучені Штати (17%)

У Сполучених Штатах Америки (США) іноземним студентам з дійсною студентською візою F-1 дозволено працювати 20 годин на тиждень на території кампусу. За межами кампусу студенти, які мають на це право, можуть працювати до 20 годин на тиждень під час навчального процесу, а також повний робочий день під час щорічних канікул і в період, коли навчальний процес не триває (умовно).

Велика Британія (11%)

За даними Ради у справах іноземних студентів Великої Британії (UKCISA), іноземні студенти, які мають дозвіл на роботу, зобов'язані стежити за тим, щоб їхня тривалість не перевищувала 10 або 20 годин на тиждень.

UKCISA застерігає, що студенти повинні перевіряти будь-які обмеження на роботу, які накладає або рекомендує їхній університет, коледж чи школа, а також уточнює, що іноземним студентам дозволено працювати повний робочий день у вільний від навчання час.

Канада (10%)

Нагадуємо, що починаючи з осені 2024 року, політика Канади щодо робочого часу для іноземних студентів включає наступні надбавки:

24 години на тиждень роботи за межами кампусу протягом навчального року

Повна зайнятість під час запланованих академічних канікул

Франція (6%)

За даними Campus France, уряд Франції дозволяє іноземним студентам працювати максимум 964 години. Це еквівалентно 60% легального робочого року у Франції і розраховано на 21 годину на тиждень.

У тому ж джерелі також зазначено, що Франція має окрему політику щодо іноземних студентів, які бажають працювати у своєму університеті. Цим студентам дозволено працювати максимум 670 годин з 1 вересня по 30 червня і не більше 300 годин з 1 липня по 31 серпня.

Австралія та Німеччина (також 6%)

Дві інші країни опинилися в списку ApplyBoard з однаковим відсотком з Францією.

В Австралії, згідно з даними Міністерства внутрішніх справ, власникам студентських віз дозволено працювати до 48 годин на два тижні під час навчання.

Уряд Австралії також уточнює, що власники студентських віз не мають жодних обмежень на роботу, коли їхній курс навчання або стажування не триває.

У Німеччині, згідно зі звітом ICEF Monitor, іноземні студенти мають право працювати максимум 20 годин на тиждень під час навчання.

Значення робочих годин для іноземних студентів

Можливість працювати під час навчання є цінною для іноземних студентів. Це дозволяє їм заробляти гроші, на які вони можуть утримувати як себе, так і свої сім'ї.

У Канаді, щоб мати право на роботу за межами кампусу в якості іноземного студента під час навчання, студенти повинні відповідати певним вимогам. До них відносяться

  • Наявність дійсного дозволу на навчання
  • Початок* навчання на денній формі у визначеному навчальному закладі (DLI)
  • Проходження академічної, професійно-технічної або професійної навчальної програми, яка триває щонайменше шість місяців**
  • Мати дійсний номер соціального страхування (SIN)

Примітка: Щоб мати право працювати під час навчання в Канаді, іноземні студенти повинні мати дозвіл на роботу в дозволі на навчання. У цьому дозволі буде чітко вказано, чи може студент працювати на території кампусу, за його межами або і там, і там.

*Іноземні студенти мають право працювати в Канаді лише після того, як вони розпочали навчання у своєму DLI

**Програма навчання іноземного студента повинна завершитися отриманням наукового ступеня, диплома або сертифіката

 

джерело: cicnews.com

 

 

Усi Новини